четвер, 22 січня 2015 р.

Небесна сотня… 

Тільки щоб не даремно!..

     Вихованці народної вокальної студії Вікторії Кирилюк Жовківського центру творчості взяли участь у ювілейному всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі  "Сурми звитяги". Фестивалю виповнилося 15 років, а жовківські вокалісти уже 9 разів поспіль здобували перемогу.
    Завжди це дійство супроводжується особливими приготуваннями. Щороку Вікторія Кирилюк пише власні пісні для цього фестивалю.  2014 року народна вокальна студія представила свої таланти у номінації хорові колективи. Вони посіли 2-гу сходинку з піснею "Небесна сотня… Тільки щоб не даремно!".  Ця пісня на сцені львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької зворушила глядачів до сліз.
  Символічною є мета проведення фестивалю "Сурми звитяги". Адже організатори прагнуть виховати справжніх патріотів. За словами керівника народної вокальної студії, діти не просто виступають на сцені, а занурюються в українську історію, переймаються проблемами та образами, які зринають у текстах пісень. Не лише з дитячих уст лунають пісні, а й їхні щирі серця відтворюють сакральний зміст, який часто дорослі не можуть помітити. 

Оля Попруженко,
керівник гуртка "Юний журналіст"
Жовківського центру творчості