понеділок, 8 червня 2015 р.

Святкують юні жовківчани

    Уперше День захисту дітей почали відзначати в 1950 році. А заснований він був Міжнародною демократичною організацією жінок у 1949 році. В Україні ж цей день відзначають з 1998 року. Сьогодні десятки країн в усьому світі, у тому числі й Україна, проводять різні заходи з метою привернення уваги громадськості до проблем дітей і захисту прав неповнолітніх.

   Жовківський районний центр дитячої та юнацької творчості, благодійний фонд "За посмішку дитини", служба у правах дітей та  сектор у справах молоді та спорту Жовківської РДА, УДЮС та МК організували справжнє свято для юних жовківчан.
     Цілий день провела з дітьми голова Жовківської РДА Надія Щур.
    Дійство, присвячене Міжнародному дню захисту дітей, розпочалося у центрі творчості, де директор Ірина Чурій привітала усіх дітей із початком літніх канікул. Організатори свята зробили 1-ше червня незабутнім для усіх учасників квесту "Подорож країною мистецтва та розваг". Впродовж усього дня дітей очікували цікаві атракції, завдання та розваги.
  Юні жовківчани мали змогу відвідати майстер-клас з бісероплетіння під назвою "Цікавинки з бісеринки" (кер. Ольга Попович), з боді-арту та плетіння косичок під керівництвом Христини Муц. Можна було завітати у майстерню рукоділля, де разом із керівником Наталею Макогін створювалися справжні шедеври за допомогою оригінальних матеріалів. Цікаві сувеніри та відкритки власноруч можна було виготовити на майстер-класі "Творимо своїми руками" (кер. Ірина Панчишин). В ігровому містечку дітей радо зустрічали Галина Майба та Олександра Масляк, які розважали своїх юних гостей. Родзинкою музичного марафону були мелодійні пісні  у виконанні вихованок вокального гуртка (кер. Анатолій Щурик). Поціновувачі інтелектуальних ігор брали участь у шаховому турнірі (кер. Володимир Копцюх).
  Батьківський комітет центру творчості зробив подарунок усім дітям, які 1 червня завітали на центральну площу Жовкви. Батьки за власні кошти замовили аніматорів та шоу мильних бульбашок. Усі глядачі із захоплення спостерігали за цим дійством. Розважальні атракціони для дітей безкоштовно надав місцевий підприємець Андрій Пелех.
  Біля замку діти брали участь у турнірах зі стрітболу, тенісу та змаганнях з авіамодельного спорту, організаторами яких став УДЮС МК під керівництвом Олександра Вербила.
   У музеї "Жовківський замок"Софія Каськун організувала низку нестандартних цікавинок. Майстер-клас з перформансу проводила Ярина Шумська, магістр мистецтва, стипендіатка Гауде Полонія, учасник Міжнародних фестивалів актуального мистецтва, зокрема в Польщі, Японії, Гонконзі. Така цікава гостя та її творчість викликала великий інтерес у дітей. Відкриття виставки дитячих робіт "Світ очима дітей" та надзвичайно цікавий майстер-клас з друкування штампами за допомогою картоплі, анілінових фарб та сукна – все це стало родзинкою нашого свята.
  У приміщенні центру творчості юні красуні брали участь у  кастингу "Міні Міс Розточчя 2015" та "Юна Міс Розточчя 2015".
  Таке чудове свято організовано за підтримки Служби у  справах дітей ЛОДА, Жовківської міськради та відділу освіти Жовківської РДА.
  Центр творчості щиро вдячний усім організаціям та приватним підприємцям, які допомогли втілити у життя дитячі мрії та створити для юних жовківчан справжню казку.