вівторок, 23 лютого 2016 р.

Танцюй з нами, танцюй як ми, танцюй краще!

Упродовж цілого тижня у Жовківському центрі творчості збиралися справжні поціновувачі хореографічного мистецтва. 
Свою майстерність демонстрували колективи бального, народного та сучасного танців, які займаються у позашкільному закладі. Атмосфера зачаровувала: елегантні  сукні, патріотичні футболки, стильні зачіски, гучні аплодисменти та дитячі усмішки.

Захід стартував 16 лютого. Яскраві костюми, зворушливі погляди батьків, задоволені обличчя юних танцюристів – далеко не весь перелік особливостей  інсценізованого дійства, яке підготували вихованці вокально-хореографічної школи.
         Наймолодші учасники ВХШ (1-2 кл.) представили на суд глядачів музичну казку "Дружба – це велика сила", де у хореографічному двобої змагалися прекрасні квіти та жорстокі бур'яни. Звісно, що перемогла дружба.
Гучними плесками глядачі підтримали також хореографічну композицію  "Ой, чи я не гарна, чи не господиня?!",  яку виконали вихованці старшої групи ВХШ (3-4кл.).
           Працюють з дітьми вокально-хореографічної школи, навчають їх азів хореографії, вокалу, виразного мовлення керівники гуртків Мар'яна Бранець, Наталія Конопка, Анатолій Щурик, Сергій Шигимага.
Свою майстерність продемонстрували вихованці колективу сучасного танцю "Крик" (керівник Олеся Луцишин). Наймолодші танцюристи (1 кл.) виконали композицію "На палубі матроси", діти середнього шкільного віку танець "Добрий ранок, Україно". Дві групи старшокласників подарували присутнім хореографічні композиції "Запали вогонь" та "Не твоя війна". Батьки зі захопленням спостерігали за своїми дітьми.
Продовжували танцювальну естафету вихованці колективу народного танцю "Перлинка" (керівник Наталія Конопка).
Ми знаємо, що українські народні танці, запальні і ліричні, нестримні і повільні, полонили весь світ. У них яскраво виявляється характер, висока і самобутня культура нашого народу.  Записаний у народі танець дістає справжнє життя лише тоді, коли знаходить своє сценічне втілення в художній обробці хореографа, коли його виконують танцюристи. Тоді він приносить велику естетичну насолоду, виховує почуття прекрасного.      
Танці "Гопачок" та "Козачок" виконали молодша та середня групи колективу.  Задоволенню не було меж. Своїм професіоналізмом вразили також вихованці старшої групи, виконавши "Гопак". Словами важко описати емоції та враження, які викликали ці талановиті діти!
 Вихованці зразкового колективу бального танцю "Стиль" (керівник  Наталія Конопка) представили глядачам хореографічну програму  (8 номерів), у якій діти від наймолодших (1 клас) до найстарших (студенти) показували майстерність у виконанні румби, самби, ча-ча-ча, вальсу, танго тощо. Їхні виступи супроводжувалися оплесками глядачів, а остання композиція "Небесна сотня" викликала сльози на очах присутніх. Вона була дуже символічною та зворушливою. Цей танець вихованці виконали з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.      
Колектив сучасного танцю "Крик"  (кер. Христина Серветник) представляли хлопчача група хіп-хопу (1-3 кл.), молодша та старша групи дівчат. У їх композиціях були вуличні танці, боротьба добра зі злом тощо. Задоволеними залишилися і діти, і глядачі.
Тиждень танцю завершився, але великий творчий потенціал та майстерність педагогічного колективу центру творчості, енергія вибухової сили наших вихованців дають нам стимул працювати з новою силою, досягати нових творчих звершень. Педагоги приготували справжню хореографічну феєрію!           Багато вихованців, які відвідують хореографічні гуртки, в майбутньому мріють стати професійними танцюристами. Як відомо, мрії мають властивість здійснюватися. Отож, наполеглива праця допоможе нашим гуртківцям досягти успіху.