вівторок, 7 червня 2016 р.

Ми діти твої, Україно! ДОБРЕ І РАДІСНЕ СВЯТО

До Міжнародного дня захисту дітей!
Перший день літа є особливим для усіх – для дорослих і малих. Адже цього дня на Жовківщині, як і в усьому світі, відзначають добре і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей!
 Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Приходять діти у світ зовсім маленькими і безпомічними, а ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов'ю. ми маємо захистити дітей від життєвих незгод, страждань, хвороб і воєн, створити всі умови, щоб виросли діти добрими, світлими, щирими і сердечними. Саме такими ми хочемо бачити своїх дітей. Отож, турбуючись про долю дітей усього світу (бо ж чужих дітей не буває), у листопаді 1949 року у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване це міжнародне свято – День захисту дітей!
Сьогодні день дитинства – гарне свято!
І мирне сонечко згори нам шле привіт.
Пісень і радості, та щастя так багато…
Цей гарний день святкує цілий світ! – такими віршованими рядками розпочали святковості організатори Жовківського центру дитячої та юнацької творчості, приурочені наймолодшим жителям міста. Усі дійства, а це: майстер-класи з рукоділля, бісероплетіння, боді-арту – проходили під відкритим небом на центральній площі міста Вічевій.
Також відбувся шаховий турнір, де перемогу здобули Максим Печонкін та Роман Лемещук.
І найцікавішим стало відкриття у музеї «Жовківський замок»  виставки робіт вихованців студії «Silver brush» (Лондон) та гуртка «Юний журналіст» Жовківського центру творчості, яку організувала  Софія Каськун. Діти Жовкви спілкувалися через скап-зв'язок з дітьми Лондона. Незабутні хвилини.
Відзначення Міжнародного дня захисту дітей вже традиційно проходить за сприяння служби у справах дітей Львівської ОДА (кер. Володимир Лис), сектору молоді та спорту ЖРДА, УДЮС та МК та підприємців центру міста, які люб’язно надали дітям місця під парасольками та частування.

Зоряна Гумницька