четвер, 13 жовтня 2016 р.

Імена Героїв УПА у вулицях нашого міста

В багатому на подвиги літописі українського воїнства є безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни.
14 жовтня, у  день Покрови Пресвятої Богородиці,   захисниці козацтва, за Указом Президента,  українці відзначають  День захисника України.
Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією. Заступник директора з навчально-виховної роботи Галина Клин організувала для вихованців Жовківського центру творчості відео презентацію "Імена героїв УПА у вулицях нашого міста". Гуртківці народної вокальної студії Вікторії Кирилюк (ансамбль "Соль"), сучасного танцю "Крик" (кер. Михайло Ветвіцький) та гуртка "Дивосвіт" (кер. Ірина Панчишин) підготували інформацію про Героїв УПА, чиї імена носять вулиці Жовкви: Романа Шухевича, Юрія Липу (вул. Воїнів УПА), Олександра Гасина (вул. О.Гасина), Степана Бандеру (вул. С.Бандери). Присутні послухали також авторські пісні Вікторії Кирилюк "Над могилою С.Бандери" і "Жінки УПА".
 Говорячи про воїнів УПА, ми не можемо не згадати  тих, хто сьогодні на сході України  відстоює цілісність нашої держави.  14 жовтня ми будемо вітати наших воїнів і молитись за них.  

         Маючи свою державу, всі українці повинні пам’ятати, що для того, щоб синьо-жовтий Державний Прапор України вільно тріпотів над державними установами і закладами та вирізняв український народ серед інших, поклали свої голови мільйони українців. І найбільша заслуга в цьому тих, хто поліг за неї в середині минулого століття, тих замордованих у в’язницях і на каторжних роботах у 60-80-ті роки і тих хто сьогодні на сході України зі зброєю в руках боронить її кордони.