вівторок, 22 листопада 2016 р.

Всесвітній день дитини

  Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право займатися улюбленою справою, розвивати свої таланти.
20 листопада 1989 року була прийнята Конвенція про права дитини, що є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. Саме у цей день весь світ відзначає  Всесвітній день дитини.
 В Україні є багато установ, де працюють різні творчі об'єднання, в яких діти можуть розвивати свої здібності, цікаво проводити вільний час, здобувати позашкільну освіту.
У Жовкві є також багато організацій, які працюють на розвиток дитячих талантів та задоволення дитячих потреб. На це спрямовують свою діяльність Жовківський районний центр дитячої та юнацької творчості,   Жовківська школа мистецтв, спортивна школа, установа дитячо-юнацьких та молодіжних клубів, кіокушин карате, готельно-ресторанний комплекс "Акварель" та оздоровчий комплекс "Ренесанс", в яких працюють басейни, де діти навчаються  плаванню. Тішить те, що заняття в державних установах проводиться для дітей безкоштовно.
17 листопада керівники гуртків та вихованці Жовківського центру дитячої та юнацької творчості спільно з педагогами та вихованцями Жовківського навчально-реабілітаційного центру "Злагода" організували спільні майстер-класи з фелтінгу, бодіарту, виготовлення прикрас з бісеру. Опісля побували на екскурсії  у Жовківському музеї "Східна вежа", яку провела методист Державного історико-архітектурного заповідника  у м. Жовква  Христина Кундира та музеї "Ратуша", яку організувала менеджер з туризму туристично-інформаційного центру Василина Родик.
Прийшла привітати дітей і пригостити солодощами заступник голови Жовківської РДА п. Любов Дунець. 
Свято вдалося. Діти розійшлися сповнені враженнями і приємними емоціями.   
        
Галина Клин - заступник директора Жовківського центру творчості