пʼятниця, 2 червня 2017 р.

Діти мають бути щасливими

    Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. У цього дня є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, яке символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість.
В Україні цей день відзначають з 1998 року. Кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок,сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
Вже стало доброю традицією за підтримки служби у справах дітей Львівської ОДА (нач. Володимир Лис) щорічно у місті Жовкві 1 червня влаштовувати Велике дитяче свято, присвячене цій даті.
Цьогоріч привітати дітей прийшли голова Жовківської РДА Надія Щур, заступник голови ЖРДА Юрій Дубневич, начальник відділу освіти Михайло Коваль, міський голова Петро Вихопень, методист ІМЦО Омелян Боровець.
Для дітей було організовано багато цікавих атракцій.
Працівники Жовківського центру творчості провели майстер-класи з малюнка на склі (кер. Ірина Панчишин), з боді-арту та плетіння косичок (кер. Мар'яна Скебська), з бісероплетіння "Цікавинки з бісеринки" (кер. Ольга Попович), працювала творча майстерня рукоділля (кер. Оксана Кудик), конкурси та вікторини пропонували гуртки "Поліглот" (кер. Галина Керницька та Ганна Кожан-Шелепило); тривав музичний марафон, де себе біля мікрофону могли реалізувати всі бажаючі (кер. Анатолій Щурик).
"Юні художники" (кер. Софія Каськун) виготовляли декоративне панно "Ангели миру" за мотивами Ю.Буцманюка.
Колектив сучасного танцю "Крик" (кер Христина Серветник) організував на площі  танцювальний флешмоб "Super mix".
          На міському стадіоні відбувся футбольний матч між дитячими командами, та показові виступи бойового гопака.
Працівники Жовківської дитячої бібліотеки провели з дітьми флешмоб "Мрії дітей".
          Виставку малюнків на площі міста представили вихованці Жовківської школи мистецтв.
У музеї "Жовківський замок" відбулося відкриття виставки дитячих робіт вихованців гуртка "Юний художник" Жовківського центру творчості "Малюємо світ".
 У надвечір'я дітей та жовківчан порадувала виставка старожитніх автомобілів - учасників перегонів "Леополіс гран-прі", яка розвернулася на центральній площі міста.
Завершився святковий день розважальною програмою міні "Gazon party", організованою радіо "Вежа".

Велика вдячність всім, хто долучився і допоміг організувати таке гарне, тепле, цікаве та творче свято для наших дітей: сектор молоді та спорту (кер. Ольга Калиновська), служба у справах дітей ЖРДА (нач. Віра Павлова), Жовківська школа мистецтв (дир. В.Орищак), Жовківська районна дитяча бібліотека (дир. Надія Хомишин), музей "Жовківський замок" (кер. Софія Каськун), радіо "Вежа", правоохоронці Жовківського відділу, а також приватні підприємці Оксана Костюк, Віталій Перетятко, Тарас Діденко, Сергій Жук, які не лише надали дітям майданчики для майстер-класів, але й солодкі почастунки. Свято вдалося!