четвер, 26 жовтня 2017 р.

МИ, НАШІ ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ

Давним-давно, ще у стародавні часи, у людей була необхідність відстоювати свої права. Спочатку це робили силою. Слабка людина не мала жодних прав, якщо в неї не було сильного покровителя, що бажав би допомогти їй у вирішені суперечок. Тривалий час діяв неписаний закон "Хто сильний, той правий". Але коли виникли перші держави, у людське суспільство прийшов новий закон права. Тепер держава ставала на захист сильного і слабкого, дорослого і малого.   
 У рамках місячника правових знань, з метою профілактики правопорушень серед гуртківців  та ознайомлення дітей з їхніми правами та обов’язками, у центрі творчості спільно з службою ювенальної превенції Жовківського відділення поліції  25-26 жовтня були проведені спілкування "Ми, наші права та обов'язки".
Заступник директора з НВР центру творчості Галина Клин ознайомила дітей з  Конвенцією про права дитини, з  Загальною декларацією прав людини - документом, у якому записані  громадянські права та свободи людей різних держав, а саме їх рівність усіх перед законом, особиста недоторканність, свобода совісті, можливість дотримуватись своєї релігії й багато іншого. 

Старший інспектор ювенальної превенції Уляна Самуляк та інспектор Ірина Цимбала розповіли  дітям про роботу служби, яка стоїть на захисті прав та свобод дітей, про всі небезпеки, які чатують на дітей в соціальних мережах і як від них вберегтись.  А також,  як не потрапити на "гачок" шахраїв, як спілкуватись з однолітками, щоб не образити  їх честі та гідності. Діти задавали багато запитань, на які почули вичерпні відповіді.