вівторок, 20 лютого 2024 р.

БУДЬ МЕДІАГРАМОТНИМ!

     Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими. Саме такими словами розпочала методичне навчання для педагогів-організаторів Жовківської громади завідувачка методичного відділу Жовківського центру творчості Мар'яна Бранець.

Практичний психолог Христина Гумен і соціальний педагог Тетяна Лапка (обидві працюють у Глинському ЗЗСО) вже кілька років поспіль ґрунтовно досліджують дану тему і мають серйозні напрацювання.

В ході зібрання запрошені спікери наголосили, що уміти відрізнити правду від брехні в нинішньому світі – навичка вкрай необхідна, адже ми з вами живемо в часи справжнісінької навали різноманітної інформації. Педагоги запропонували цікаві вправи, які допоможуть фільтрувати інформацію навколо й робити це максимально швидко та ефективно, адже варто довіряти лише якісним і перевіреним джерелам та експертам.

  В час війни медіаграмотність необхідна - без жодних перебільшень - для захисту свого життя. Адже підлий і підступний ворог веде проти нас війну не лише на полі бою, він намагається вразити нас в інформаційному просторі.