понеділок, 1 квітня 2024 р.

БУТИ ГРАМОТНИМ – КРУТО, МОДНО, ПРЕСТИЖНО!

     Беззаперечно, грамотність має важливе значення для кожної людини. Це запорука успіху, високого рівня освіченості. Саме володіння нею допомагає правильно висловлюватися і усно, і письмово. Тому будь-які зміни в правописі української мови необхідно опрацьовувати й використовувати. Саме цю тему і обговорювали керівники гуртків Жовківського центру творчості 1 квітня на методичному навчанні.

Завідувачка методичного відділу Жовківського центру творчості Мар'яна Бранець представила  основні зміни у новій редакції "Українського правопису" (2019) , а також запропонувала   перелік   онлайн-платформ, на яких є детальний опис змін в українському правописі, а також цікаві вправи, які допоможуть удосконалити свої правописні вміння.

Оксана Качмар, вчителька української мови та літератури Глинського ЗЗСО І-ІІІ ст., проаналізувала зміни, умовно розподіливши їх на дві групи: зміни в написанні слів (без варіантів) та варіантні доповнення до чинної норми. Педагогиня запропонувала виправити помилки у вправі і прокоментувала дане завдання. Дуже дякуємо пані Оксані за допомогу і сподіваємось на співпрацю і надалі.