понеділок, 15 грудня 2014 р.

Буква закону: як підліткам вберегтися від халепи

Нещодавно, 11 грудня, вихованці гуртків «Основи комп'ютерної грамоти» та «Юний журналіст» Жовківського центру творчості стали учасниками круглого столу "Підлітки. Адміністративна та кримінальна відповідальність. Безпека життєдіяльності". До дітей завітали працівники Жовківського РВ УМВСУ капітан міліції, старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Наталія Скиба та лейтенант міліції Юрій Скрага, також інспектор Жовківського районного відділу Головного управління Державної служби України з Надзвичайних ситуацій Роман Гапоненко. Підлітків ознайомили з сучасними аспектами українського законодавства та надали корисну правову інформацію. Гуртківці мали змогу безпосередньо поспілкуватися із представниками правоохоронних органів.
     Однозначно, такі проекти є корисними та продуктивними. Адже за допомогою них підлітки роблять висновки з приводу власної поведінки в суспільстві та формують світобачення.
            Діти поділилися враженнями про зустріч:
   «Я дізналася чимало корисних речей. Наприклад, про кримінальну відповідальність у справах, що стосуються неповнолітніх. Вважаю, що дуже потрібно бути повністю поінформованим та обізнаним у правовій сфері, а особливо сьогодні. Адже всім відомий вислів: «Поінформований - значить озброєний та захищений». 
   

Мар'яна, 14 р.