субота, 23 грудня 2017 р.

ВІДГОМІН ЯРМАРКУ

З давніх-давен на Україні проводилися ярмарки. Восени, коли зібрано врожай, продавали дари полів, садів і лісів, а ремісники свої вироби. Йшли не тільки для того, щоб продати та купити, а й щоб душею відпочити, на інших подивитись і себе показати.
Вже традиційно перед новоріччям у Жовківському центрі творчості під мелодії різдвяних колядок проводиться новорічно-різдвяний ярмарок.
Зрозуміло, що найціннішим товаром на цьому дійстві є речі, які діти зробили власноруч. Вироби з бісеру, ялинкові прикраси, м'які іграшки, сувеніри представили на ярмарку вихованці гуртків бісероплетіння та дизайну (кер. Оксана Кудик), "Дивосвіту" і "Родзинки" (кер. Марта Клячківська), "Художньої кераміки" (кер. Софія Гук , Сергій Соболь), крою та шиття (кер. Христина Сувала).
На ярмарку юні туристи (кер. Олег Гупало) пригощали смачним українським борщем та узбецьким пловом, батьки з дітьми народної вокальної студії (кер. Вікторія Кирилюк) варениками зі шкварками, сметаною з різноманітними начинками. З давніх-давен не лише в Україні славляться українські страви. Вони відомі світові своїми високими смаковими якостями.
Пампухи, кекси, піци, фондю, цілющі напої з трав, солодкі горішки, запашні пряники, галяретки, смачні салати тощо – чого тільки не було на ярмарку! Про це подбали вихованці ВХШ (кер. Мар'яна Бранець), зразкового колективу бального танцю "Стиль" (кер. Вікторія Хавелко), колективу народного танцю "Перлинка" (кер. Наталія Конопка), сучасного танцю "Крик" (кер. Христина Серветник), школи "Малюк" (кер. Олександра Майсляк, Галина Майба), "Машинопису і основ діловодства" (кер. Ірина Чурій), юні художники (кер. С.Скіра), вихованці гуртків польської та англійської мов (кер. Галина Керницька та Ганна Кожан-Шелепило). Досить популярними були послуги вихованців гуртка "Краса і здоров'я" (кер. Мар'яна Скебська) такі як: боді-арт, манікюр, косоплетіння.
На таких дійствах діти знайомляться з традицією ярмаркування українського народу, в них виховуються риси дбайливого господаря, формується бережливе ставлення до результатів праці, спонукання до творчої активності, розвиток уяви і фантазії, і що важливо, гуртується дитячий та батьківський колективи.


 Та головне це благодійність. У ході ярмарку збиралися кошти, які будуть передані двом маленьким жовківчанам Софійці та Олексійкові, які мужньо борються з недугою.