середу, 25 квітня 2018 р.

ВОЛОДИМИР ІВАСЮК – МИТЕЦЬ, ЯКИЙ НАДТО ЛЮБИВ УКРАЇНУ


У Жовківському центрі творчості сьогодні говорили про Володимира Івасюка – українського поета, композитора, сонце якого зійшло 4 березня 1949 року у мальовничому буковинському місті Кіцмань Чернівецької області. Володимир Івасюк - один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього Івасюк був скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.

Івасюк був не просто музикантом, він був патріотом України. Своїми піснями він відроджував любов українців до української культури та намагався протистояти пропагандистській ідеї одного великого "радянського народу".

Вихованці Жовківського центру творчості мали змогу ознайомитися з життєвим і творчим шляхом українського поета, його творами, послухали пісні "Червона рута" і "Водограй" у виконанні юних вокалісток (кер. А.Щурик), а також інші відомі пісні Володимира Івасюка. Мистецько-біографічну презентацію "Володимир Івасюк – митець, який надто любив Україну" підготувала заступник директора центру творчості Галина Клин, вона відбулася в рамках презентаційного проекту "Країна Позашкілля Жовківщини запрошує"