вівторок, 12 лютого 2019 р.

ІНКЛЮЗІЯ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ


      Останнім часом питання інклюзивної освіти набувають вагомої значущості у процесі реформування й модернізації сфери освіти як найбільш масового соціального інституту формування й розвитку людських ресурсів. Інклюзивна освіта зарекомендувала себе в усьому світі як важливий елемент в дослідженнях у сфері освіти, оскільки значна увага до соціальної та освітньої інтеграції осіб з особливими освітніми потребами узгоджується зі світовим загальним прагненням до соціальної справедливості.
       Саме такі питання і розглядалися сьогодні на семінарі педагогів-організаторів району у Жовківському центрі творчості.
        Директор Жовківського інклюзивно-ресурсного центру Оксана Лака розповіла про функції і завдання ІРЦ, який відкрився у Жовкві в грудні 2018 року, запросила присутніх до тісної співпраці в питаннях інклюзивного навчання.
       Наталія Гожельник, практичний психолог навчально-реабілітаційного центру «Злагода», цікаво і пізнавально поділилась методичними рекомендаціями щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
        Педагоги-організатори району брали активну участь в обговоренні цих важливих питань, ділилися досвідом роботи, окреслювали певні проблеми.
       Щира вдячність Оксані Лаці і Наталії Гожельник за участь у психологічному практикумі, маємо надію на подальшу тісну співпрацю.