середа, 20 лютого 2019 р.

"ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ У НАШИХ СЕРЦЯХ"


  Під таким гаслом сьогодні у Жовківському центрі творчості пройшла година пам'яті, яку підготували вихованці вокального гуртка з керівником Анатолієм Щуриком.
Перед очима   промайнули події тодішніх днів. Біль і сум огортав душі присутніх на заході людей. Звучали пісні, вірші про Героїв, які жертовно поклали своє життя за Незалежну Україну, яка не раз піднімалася з колін.
Побита і вся в ранах, нездоланна для ворогів своїх, вона йшла під кулі ворогів, щоб захистити своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів. Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось.
Сьогодні по всій Україні проходять заходи з вшанування пам'яті про Героїв Небесної Сотні.
Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця "Небесна Сотня" своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу.
Герої Небесної Сотні завжди будуть жити у наших серцях.