субота, 1 червня 2019 р.

ПЛАНЕТА ДИТЯЧИХ МРІЙ


Сьогоднішнє святкування Міжнародного дня захисту дітей в Жовкві було надзвичайним, сонячним, радісним, пізнавальним,  музичним та дружелюбним!..
Вже стало доброю традицією за підтримки служби у справах дітей Львівської ОДА (нач. Володимир Лис) щорічно у місті Жовкві 1 червня влаштовувати Велике дитяче свято, присвячене цій даті.
Працівники Жовківського центру творчості (дир. Ірина Чурій) провели майстер-класи: з  розфарбовування гіпсових фігурок "Чарівний пензлик" (кер. Оксана Кудик), з мехенді (розпис хною) "Літо у візерунках" (кер. Мар'яна Скебська), з гончарства (кер. Софія Гук), з виготовлення сквіш-іграшки "Весела кулька" (кер. Юлія Баскакова); цікаві вікторини пропонували гуртки польської та англійської мов (кер. Галина Керницька та Ірина Притула); тривав музичний марафон, де себе біля мікрофону могли реалізувати всі бажаючі (кер. Анатолій Щурик).
У флешмобі "Планета дитячих мрій" взяли участь вихованці хореографічних колективів Жовківського центру творчості (народного, бального та сучасного танців (кер. Наталія Конопка, Вікторія Хавелко, Наталія Назарко)).
На міському стадіоні відбувся футбольний турнір серед молодших школярів, організований Жовківською спортивною школою (дир. Богдан Багрій).
УДЮС та МК (дир. Олександр Вербило) провели в рамках дитячого свята шаховий та шашковий турніри.
Працівники Жовківської районної дитячої бібліотеки (зав. Надія Хомишин) провели для дітей мистецьку акцію "Я малюю свою мрію".
Цікаво пройшли також скаутські навчання "Правила виживання в природі" та дитячі розваги "Дитячі долоньки" за участю Львівського корпусу міжнародної релігійної благодійної організації "Армія спасіння".
Велика вдячність всім, хто долучився і допоміг організувати таке гарне, тепле, цікаве та творче свято для наших дітей: сектор молоді та спорту ЖРДА (кер. Ольга Калиновська), служба у справах дітей ЖРДА (нач. Віра Павлова), Жовківська міська рада (гол. Петро Вихопень), правоохоронці Жовківського відділу, районний Народний Дім (дир. Тарас Мудрий), Жовківська районна бібліотека для дітей (зав. Надія Хомишин), Благодійний Фонд "За посмішку дитини" (дир. Ірина Чурій), а також приватні підприємці Оксана Костюк, Віталій Перетятко, Тарас Діденко, Сергій Жук, які не лише надали дітям майданчики для майстер-класів, але й солодкі почастунки. Свято вдалося!

Цей день подарував радість, незабутні враження, безліч позитивних емоцій та чудових моментів для великої кількості дітлахів, які побували на святі.
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. Кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок, сприяти наданню для цього відповідних можливостей.