вівторок, 20 квітня 2021 р.

БЕЗПЕКА ПОНАД УСЕ…

Саме такими словами розпочалося 20 квітня в режимі ZOOM конференції методичне навчання для педагогів-організаторів Жовківської ОТГ, яке організувала і провела завідувачка методичного відділу Жовківського центру творчості Мар'яна Бранець.

Проблема безпеки дітей у мережі інтернет, особливо в умовах дистанційного навчання, постала дуже гостро. Звичайно кожен з нас не уявляє свого життя без інформаційних технологій. Мобільні телефони, комп'ютери та інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для спілкування, освіти, праці, відпочинку й творчої самореалізації особистості. Але все це і  збільшує ризики в інтернеті.

В ході методичного навчання учасники вдосконалили знання стосовно загроз у соціальних мережах, дізнались про шляхи формування у дітей стійкої мотивації до безпечної поведінки і обговорили навички користування у мережі інтернет.

Все це і багато іншого виключає саме поняття – безпечний інтернет. Але повністю обмежити доступ в кіберпростір неможливо, та й не потрібно. Достатньо пояснити правила поведінки, щоб забезпечити особисту безпеку дітей в інтернеті.