середа, 13 жовтня 2021 р.

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

      У день величного християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці щорічно відзначаємо День українського козацтва, День УПА та День захисників і захисниць України. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов'язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів.    

Вихованці гуртків  "Юні розвідники" (кер. Ігор Пограничний), "Школи лідерів" (кер. Тетяна Гожельник), колективу сучасного танцю "Крик" (кер. Наталія Назарко)  Жовківського центру творчості в особливий спосіб відзначили це свято, приурочивши йому спортивні та інтелектуальні конкурси, в яких продемонстрували свою згуртованість, спритність і  кмітливість.

До дітей завітав Андрій Ріпак, учасник бойових дій,  з 2015 року служить в лавах ЗСУ, нагороджений нагрудним знаком "Козацький хрест" І ступеня, меда́ллю "Захиснику Вітчи́зни",   зараз несе службу на східних теренах України.    

Велика вдячність Андрієві і всім військовим за службу на благо України. 

Після змагань гуртківці смакували теплим чаєм і смачним кулішем, вміло приготовленим отаманом Жовківського товариства Українського реєстрового козацтва Олександром Вербилом.

        Педагогічний та учнівський колективи Жовківського центру творчості вітають всіх захисників та захисниць України зі святом.

         Подяка організаторам свята заступниці директорки центру творчості Галині Клин і керівнику гуртка Ігорю Пограничному.