понеділок, 14 лютого 2022 р.

ІННОВАЦІЇ ВАЖЛИВІ!

         Потужний потік нової інформації, реклами, застосування комп'ютерних технологій на телебаченні, розповсюдження ігрових приставок, електронних іграшок і комп'ютерів суттєво впливають на виховання дітей і  сприйняття ними навколишнього світу. Тому, сьогодні, з огляду на сучасні реалії, педагог повинен вносити в освітній процес нові методи подачі інформації.

Саме Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) та їх роль в гуртковій роботі обговорювали  14 лютого керівники гуртків у Жовківському центрі творчості. Організатор методичного навчання, завідувач методичного відділу, Мар'яна Бранець, розповіла про переваги, існуючі недоліки та проблеми застосування ІКТ. Керівник Школи лідерів Тетяна Гожельник поділилася досвідом роботи у багатофункційному, безкоштовному сервісі для створення різноманітної графіки CANVA, а керівник гуртка "Основи комп'ютерної грамоти" Ірина Брухаль ознайомила присутніх з QR-код технологією.

  Застосування сучасних інформаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу. Нові технології навчання на основі інформаційних і комунікаційних дозволяють інтенсифікувати освітній процес, збільшити швидкість сприйняття, розуміння та глибину засвоєння величезних масивів знань.