понеділок, 11 вересня 2023 р.

ТИ ЯК?

 

Саме таким запитанням розпочала 11 вересня традиційну методичну оперативку для керівників гуртків завідувачка методичного відділу Жовківського центру творчості Мар'яна Бранець.

Це запитання сьогодні надзвичайно важливе і необхідне, адже як зазначив на щорічній освітній конференції міністр освіти і науки України Оксен Лісовий: "Українець успішний тоді, коли вільний, а система освіти ефективна тоді, коли у центрі уваги - ЛЮДИНА".

У ході оперативки учасники обговорили Методичні рекомендації щодо організації освітньої діяльності в закладах позашкільної освіти у 2023/2024 навчальному році, відзначили, що в умовах збройної агресії російської федерації пріоритетом у діяльності кожного педагогічного працівника закладу позашкільної освіти повинно бути національно-патріотичне виховання дітей та молоді. Ще один пріоритетний напрямок - надання індивідуальної підтримки дітям з особливими освітніми потребами під час підготовки до реагування на надзвичайні ситуації.

Час ковіду та війни вніс корективи у наше життя. Ми перебуваємо у постійному стресі, напрузі і це особливо відображається на психологічному здоров'ї дітей. Дуже важливо своєчасно виявити у них тривожні розлади, щоб провести своєчасну адекватну корекцію. Практична психологиня центру творчості Олеся Філіпович надала керівникам гуртків рекомендації щодо розпізнавання та надання першої допомоги дітям при тривожних розладах.